Asotep - Industriële Pijpleidingen en Metaalconstructies

info@asotep.com

(+32) 089 848 360

Meeting in de Asotep Burelen

 

Historiek Asotep

Luchtfoto van Asotep te Genk

Locatie Asotep te Genk

In 1972 startte Pascuale Petosa een eenmanszaak met de focus op het lassen en herstellen van buizen en grotere constructiewerken.

Na enkele jaren stijgt de vraag naar piping vakmanschap en neemt Pascuale extra personeel in dienst. In 1988 groeide het bedrijf uit tot NV Asotep, en verhuisde het naar Houthalen. De jarenlange ervaring en know-how werd vanaf toen voornamelijk ingezet in de chemische en petrochemische sector. Nog eens tien jaar later werd het pand in Houthalen te klein, en verhuisde Asotep naar het huidige bedrijfspand in Genk.

Sinds 2011 staat zoon Sergio Petosa als zaakvoerder aan het roer van het bedrijf. Het familiebedrijf is intussen uitgegroeid naar een solide en gerespecteerde onderneming met 45 medewerkers en 90 onderaannemers.

In 1995 werd dochterbedrijf Gilmaso NV opgericht, met identieke diensten in de regio Antwerpen voor o.a. havenbedrijven

 

Vandaag

Team Asdotep

Asotep is expert in de realisatie en onderhoud van industriële pijpleidingen en bijhorende staalconstructies. Onze ingenieurs en installateurs hebben een ruime ervaring met materialen als Carbon steel, Stainless-steel, Cromesco, Aluminium, Incoloy, Ast-alloy, kunststof PE – HDPE en titanium.

Asotep staat in voor een volledige uitvoering volgens de spec’s van de klant. De ingenieurs van onze coördinatiedienst staan garant voor een perfecte uitvoering en plaatsing van industriële pipings. De installaties worden onder gecontroleerde omstandigheden bij de klant geplaatst.

Prefabricatie is dé sterkte van Asotep. In ons atelier in Genk bereiden we complexe installaties voor. Onze vakmannen maken hier zeer moeilijke constructies volgens de strengste eisen klaar, onder nauwe supervisie van het ingenieursteam. Hierdoor winnen we tijd bij de productie, en bij de downtime bij de klant.

Een naadloze service, van bouwtekening tot decomissioning, daarvoor staat Asotep garant!

 

Directie

  • Asotep - Sergio Petosa gedelegeerd bestuurder

    Sergio Petosa

    Gedelegeerd Bestuurder

    Sergio Petosa staat sinds 2011 aan het hoofd van de firma Asotep als Gedelegeerd Bestuurder.

Comments are closed.